Kasım ayında TBMM’den oy çokluğu ile çıkarılan tezkere sonrasında Azerbaycan’da yapılan anlaşmaya uyulup uyulmadığını kontrol etmek için Bolu 2. Komando Tugay aslanları Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu ile Ermeni milisler arasında yapılan anlaşmaya uyulup uyulmadığını kontrol etmek, bölgede barısın devamlılığını sağlamak için Kaşım ayında TBMM’den oy çokluğu ile alınan onay sonrası komandolarımız Bakü’ye gitti.
Kasım ayında TBMM’de AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin kabul, HDP’nin red oyuyla kabul edilen tezkere ile Türk askeri Azerbaycan’da ortak gözlem merkezinde görev yapacak.
Azerbaycan’a giden Türk askerinin terörle mücadelede pek çok başarıya imza atan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı komandolar olması bir kez daha Türk halkının koltuklarını kabarttı.
Bolu 2. Komando Tugayı’nın aslanları Bakü’de Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’da elde ettiği zafer dolayısıyla başkent Bakü’de 10 Aralık’ta yapılacak olan askeri törene katılacak.
Bakü’ye giden Bolu’nun aslanları Bakü sokaklarında kortej halinde yürüdü. Türk askerinin ayak sesleri caddeyi inletti.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)